Jadłospis 10.11.2025 – 16.11.2025

× Aby prawidłowo zobaczyć tabelę Dobry Posiłek, należy obrócić ekran w tryb poziomy

Dzień 16.11.2025 (niedziela)

Dieta ogólna Dieta lekkostrawna Dieta cukrzycowa
Śniadanie
– Ryż na mleku (250 ml)
(GLU, MLE)
– Chleb mieszany (100 g)
(GLU, JAJ, MLE, ORZ, SEZ, SOJ)
– Masło (10 g)
(LUB, MLE, SO2)
– Parówka 2szt (100 g)
(GLU, GOR, JAJ, LUB, MLE, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Ogórek świeży (50 g)
– Pomidor (40 g)
– Herbata z cukrem (250 ml)
– Ryż na mleku (250 ml)
(GLU, MLE)
– Chleb mieszany (100 g)
(GLU, JAJ, MLE, ORZ, SEZ, SOJ)
– Masło (10 g)
(LUB, MLE, SO2)
– Parówka 2szt (100 g)
(GLU, GOR, JAJ, LUB, MLE, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Ogórek świeży (50 g)
– Pomidor (40 g)
– Herbata bez cukru (250 ml)
– Chleb graham (100 g)
(GLU, MLE, JAJ, ORZ, SOJ, SEZ)
– Masło (10 g)
(MLE, LUB, SO2)
– Pomidor (40 g)
– Ogórek świeży (50 g)
– Herbata bez cukru (250 ml)
– Parówka 2szt (100 g)
(GLU, GOR, JAJ, LUB, MLE, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
II śniadanie
– Pomarańcza (100 g)
– Pomarańcza (100 g)
Obiad
– Zupa pieczarkowa (300 ml)
(GLU, GOR, LUB, MLE, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Ziemniaki z wody (200 g)
– Pulpet w sosie własnym (100 g)
(GLU, GOR, JAJ, LUB, MLE, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Surówka z tartej marchwi (140 g)
(GOR, LUB, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Ciasto (80 g)
(GLU, JAJ, MLE, OZI, ORZ, SEZ)
– Kompot owocowy (250 ml)
(GOR, LUB, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Zupa pieczarkowa (300 ml)
(GLU, GOR, LUB, MLE, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Ziemniaki z wody (200 g)
– Pulpet w sosie własnym (100 g)
(GLU, GOR, JAJ, LUB, MLE, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Surówka z tartej marchwi (140 g)
(GOR, LUB, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Kompot owocowy (250 ml)
(GOR, LUB, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Ciasto delikatne (80 g)
(GLU, JAJ, MLE, OZI, ORZ, SEZ)
– Zupa pieczarkowa (300 ml)
(GLU, GOR, LUB, MLE, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Ziemniaki z wody (200 g)
– Pulpet w sosie własnym (100 g)
(GLU, GOR, JAJ, LUB, MLE, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Kompot owocowy (250 ml)
(GOR, LUB, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Surówka z tartej marchwi (140 g)
(GOR, LUB, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Ciasto bez cukru (80 g)
(GLU, JAJ, MLE, OZI, ORZ, SEZ)
Podwieczorek
– Chleb mieszany (35 g)
(GLU, MLE, JAJ, ORZ, SOJ, SEZ)
– Masło (10 g)
(MLE, LUB, SO2)
– Twaróg krajanka (100 g)
(GOR, MLE, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Chleb graham (35 g)
(GLU, MLE, JAJ, ORZ, SOJ, SEZ)
– Masło (10 g)
(MLE, LUB, SO2)
– Twaróg krajanka (30 g)
(GOR, MLE, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
Kolacja
– Chleb mieszany (100 g)
(GLU, JAJ, MLE, ORZ, SEZ, SOJ)
– Masło (10 g)
(LUB, MLE, SO2)
– Sałatka z kapusty pekińskiej, jajka, pomidorów w sosie jogurtowym (150 g)
(GLU, GOR, JAJ, LUB, MLE, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Herbata owocowa z cukrem (250 ml)
– Szynka od górala (40 g)
(GLU, GOR, LUB, OZI, SEL, SEZ, SO2)
– Chleb mieszany (100 g)
(GLU, MLE, JAJ, ORZ, SOJ, SEZ)
– Masło (10 g)
(MLE, LUB, SO2)
– Polędwica drobiowa (40 g)
– Pomidor (40 g)
– Herbata bez cukru (250 ml)
– Chleb graham (100 g)
(GLU, MLE, JAJ, ORZ, SOJ, SEZ)
– Masło (10 g)
(MLE, LUB, SO2)
– Herbata bez cukru (250 ml)
– Sałatka z kapusty pekińskiej, jajka, pomidorów w sosie jogurtowym (150 g)
(GLU, GOR, JAJ, LUB, MLE, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Szynka od górala (50 g)
(GLU, GOR, LUB, OZI, SEL, SEZ, SO2)
Posiłek nocny
– Chleb mieszany (100 g)
(GLU, JAJ, MLE, ORZ, SEZ, SOJ)
– Masło (10 g)
(LUB, MLE, SO2)
– Serek śmietankowy (80 g)
(GOR, MLE, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Chleb mieszany (60 g)
(GLU, JAJ, MLE, ORZ, SEZ, SOJ)
– Masło (10 g)
(LUB, MLE, SO2)
– Serek śmietankowy (40 g)
(GOR, MLE, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Chleb graham (60 g)
(GLU, MLE, JAJ, ORZ, SOJ, SEZ)
– Masło (10 g)
(MLE, LUB, SO2)
– Serek śmietankowy (40 g)
(GOR, MLE, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
Kaloryczność
Obiad dnia
Zupa:
Zupa pieczarkowa (300ml):
(Porcja rosołowa drobiowa, ziemniaki, marchew, seler, pietruszka korzeń, pieczarki, śmietana 18%, sól, pieprz)
.
Drugie danie:
Ziemniaki (200g)
Pulpet w sosie własnym (100g)
(Łopatka b/s, jajka, bułka tarta, cebula, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, olej, sól, pieprz.)
Surówka z tartej marchwii (140g)
(Marchew, olej)
Kompot (250ml)
(Woda, owoce, cukier)
Ciasto
.
Wartość energetyczna posiłku: 920 kcal, 45g białka, 29g tłuszczy, w tym 9g tłuszczów nasyconych, 148g węglowodanów, w tym 33g cukrów prostych

Dzień 15.11.2025 (sobota)

Dieta ogólna Dieta lekkostrawna Dieta cukrzycowa
Śniadanie
– Płatki owsiane na mleku (250 ml)
(GLU, MLE, OZI, ORZ, SEZ, SOJ)
– Chleb mieszany (100 g)
(GLU, JAJ, MLE, ORZ, SEZ, SOJ)
– Masło (10 g)
(LUB, MLE, SO2)
– Polędwica sopocka (40 g)
– Pomidor (40 g)
– Herbata z cukrem i cytryną (250 ml)
– Serek Haga 1szt (18 g)
(GOR, MLE, SEL, SO2)
– Płatki owsiane na mleku (250 ml)
(GLU, OZI, SOJ, MLE, ORZ, SEZ)
– Chleb mieszany (100 g)
(GLU, JAJ, MLE, ORZ, SEZ, SOJ)
– Masło (10 g)
(LUB, MLE, SO2)
– Polędwica Sopocka (40 g)
– Pomidor (40 g)
– Herbata z cytryną (250 ml)
– Serek Haga (18 g)
(GOR, MLE, SEL, SO2)
– Chleb graham (100 g)
(GLU, JAJ, MLE, ORZ, SEZ, SOJ)
– Masło (10 g)
(LUB, MLE, SO2)
– Polędwica Sopocka (40 g)
– Pomidor (40 g)
– Herbata z cytryną (250 ml)
– Serek Haga (18 g)
(GOR, MLE, SEL, SO2)
II śniadanie
– Galaretka owocowa (100 g)
– Pomarańcza (100 g)
Obiad
– Zupa kalafiorowa (300 ml)
(GLU, GOR, JAJ, LUB, MLE, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Risotto z kurczakiem, marchewką i groszkiem (280 g)
(GOR, LUB, OZI, SEL, SEZ, SO2)
– Kompot owocowy (250 ml)
(GOR, LUB, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Kisiel owocowy (150 g)
– Risotto z kurczakiem, marchewką i groszkiem (280 g)
(GOR, LUB, OZI, SEL, SEZ, SO2)
– Kompot owocowy (250 ml)
(GOR, LUB, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Kisiel owocowy (150 g)
– Zupa kalafiorowa (300 ml)
(GLU, GOR, JAJ, LUB, MLE, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Zupa kalafiorowa (300 ml)
(GLU, GOR, JAJ, LUB, MLE, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Risotto z kurczakiem, marchewką i groszkiem (280 g)
(GOR, LUB, OZI, SEL, SEZ, SO2)
– Kompot owocowy (250 ml)
(GOR, LUB, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Kisiel owocowy (150 g)
Podwieczorek
– Chleb mieszany (35 g)
(GLU, JAJ, MLE, ORZ, SEZ, SOJ)
– Masło (10 g)
(LUB, MLE, SO2)
– Pasta z ciecierzycy, warzyw gotowanych z dodatkiem koperku i pietruszki (60 g)
(GLU, GOR, JAJ, LUB, MLE, OZI, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Chleb graham (35 g)
(GLU, MLE, JAJ, ORZ, SOJ, SEZ)
– Masło (10 g)
(MLE, LUB, SO2)
– Pasta z ciecierzycy, warzyw gotowanych z dodatkiem koperku i pietruszki (60 g)
(GLU, GOR, JAJ, LUB, MLE, OZI, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
Kolacja
– Chleb mieszany (100 g)
(GLU, MLE, JAJ, ORZ, SOJ, SEZ)
– Masło (10 g)
(MLE, LUB, SO2)
– Ser żółty (40 g)
(GOR, MLE, SEL, SO2)
– Papryka świeża (50 g)
– Kakao (200 ml)
(GLU, GOR, LUB, MLE, OZI, ORZ, SEZ, SOJ, SO2)
– Metka Łososiowa (60 g)
(GLU, GOR, LUB, OZI, SEL, SEZ, SO2)
– Chleb mieszany (100 g)
(GLU, JAJ, MLE, ORZ, SEZ, SOJ)
– Masło (10 g)
(LUB, MLE, SO2)
– Twaróg krajanka (100 g)
(GOR, MLE, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Kakao (200 ml)
(GLU, GOR, LUB, MLE, OZI, ORZ, SEZ, SOJ, SO2)
– Papryka świeża (50 g)
– Chleb graham (100 g)
(GLU, MLE, JAJ, ORZ, SOJ, SEZ)
– Kakao (200 ml)
(GLU, OZI, SOJ, MLE, ORZ, GOR, SEZ, SO2, LUB)
– Masło (10 g)
(MLE, LUB, SO2)
– Ser żółty (40 g)
(MLE, SEL, GOR, SO2)
– Metka Łososiowa (60 g)
(GLU, GOR, LUB, OZI, SEL, SEZ, SO2)
Posiłek nocny
– Bułka (80 g)
(GLU, JAJ, MLE, ORZ, SEZ, SOJ)
– Masło (10 g)
(LUB, MLE, SO2)
– Dżem (20 g)
– Bułka (80 g)
(GLU, JAJ, MLE, ORZ, SEZ, SOJ)
– Masło (10 g)
(LUB, MLE, SO2)
– Dżem (20 g)
– Bułka graham (80 g)
(GLU, MLE, JAJ, ORZ, SOJ, SEZ)
– Masło (10 g)
(MLE, LUB, SO2)
– Polędwiczanka (40 g)
(GLU, SEL, GOR, SEZ, LUB, OZI, SO2)
Kaloryczność
Obiad dnia
Zupa:
Zupa fasolowa (300ml):
(Porcja rosołowa drobiowa, ziemniaki, seler, marchew, pietruszka korzeń, kalafior, sól, pieprz)
.
Drugie danie:
– Risotto z kurczakiem, marchewką i groszkiem (280g)
(Noga trybowana b/s, ryż, mieszanka królewska, olej, sól, pieprz.)
– Kompot (250ml)
(Woda, truskawki, maliny.)
– Kisiel owocowy (150g)
.
Wartość energetyczna posiłku: 761 kcal, 30g białka, 19g tłuszczy, w tym 3,5g tłuszczów nasyconych, 123 węglowodanów, w tym 26 cukrów prostych
.
Zupa:
Zupa fasolowa (300ml):
(Porcja rosołowa drobiowa, ziemniaki, seler, marchew, pietruszka korzeń, fasola jaś, sól, pieprz)
.
Drugie danie:
– Risotto z kurczakiem, marchewką i groszkiem (280g)
(Noga trybowana b/s, ryż, mieszanka królewska, olej, sól, pieprz.)
– Kompot (250ml)
(Woda, truskawki, maliny.)
– Kisiel owocowy (150g)
.
Wartość energetyczna posiłku: 761 kcal, 30g białka, 19g tłuszczy, w tym 3,5g tłuszczów nasyconych, 123 węglowodanów, w tym 26 cukrów prostych

Dzień 14.11.2025 (piątek)

Dieta ogólna Dieta lekkostrawna Dieta cukrzycowa
Śniadanie
– Płatki kukurydziane na mleku (250 ml)
(GLU, MLE, OZI, SEZ, SOJ, SO2)
– Chleb mieszany (100 g)
(GLU, JAJ, MLE, ORZ, SEZ, SOJ)
– Masło (10 g)
(LUB, MLE, SO2)
– Pomidor (40 g)
– Herbata owocowa z cukrem (250 ml)
– Ser żółty (40 g)
(GOR, MLE, SEL, SO2)
– Tyrolska (40 g)
– Płatki kukurydziane na mleku (250 ml)
(GLU, MLE, OZI, SEZ, SOJ, SO2)
– Chleb mieszany (100 g)
(GLU, JAJ, MLE, ORZ, SEZ, SOJ)
– Masło (10 g)
(LUB, MLE, SO2)
– Pomidor (40 g)
– Herbata bez cukru (250 ml)
– Tyrolska (40 g)
– Chleb graham (100 g)
(GLU, MLE, JAJ, ORZ, SOJ, SEZ)
– Masło (10 g)
(MLE, LUB, SO2)
– Pomidor (40 g)
– Herbata bez cukru (250 ml)
– Tyrolska (40 g)
– Ser żółty (40 g)
(GOR, MLE, SEL, SO2)
II śniadanie
– Gruszka (120 g)
– Gruszka (120 g)
Obiad
– Zupa fasolowa (300 ml)
(GOR, LUB, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Makaron (200 g)
– Sos Boloński z mięsem (120 g)
(GOR, LUB, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Kompot owocowy (250 ml)
– Gruszka (120 g)
– Zupa wielowarzywna (300 ml)
(GLU, GOR, JAJ, LUB, MLE, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Makaron (200 g)
– Sos Boloński z mięsem (120 g)
(GOR, LUB, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Kompot owocowy (250 ml)
– Mus owocowy (120 g)
– Zupa wielowarzywna (300 ml)
(GLU, GOR, JAJ, LUB, MLE, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Makaron ciemny (200 g)
– Sos Boloński z mięsem (120 g)
(GOR, LUB, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Kompot owocowy (250 ml)
– Mus owocowy (120 g)
Podwieczorek
– Chleb mieszany (100 g)
(GLU, MLE, JAJ, ORZ, SOJ, SEZ)
– Masło (10 g)
(LUB, MLE, SO2)
– Polędwica drobiowa (40 g)
– Chleb graham (100 g)
(GLU, MLE, JAJ, ORZ, SOJ, SEZ)
– Masło (10 g)
(MLE, LUB, SO2)
– Polędwica drobiowa (40 g)
Kolacja
– Chleb mieszany (100 g)
(GLU, JAJ, MLE, ORZ, SEZ, SOJ)
– Masło (10 g)
(LUB, MLE, SO2)
– Śledzik w śmietanie z cebulka i porem (150 g)
(GLU, GOR, LUB, MLE, RYB, SEL, SKO, SO2)
– Herbata owocowa z cukrem (250 ml)
– Chleb mieszany (100 g)
(GLU, MLE, JAJ, ORZ, SOJ, SEZ)
– Masło (10 g)
(MLE, LUB, SO2)
– Herbata owocowa bez cukru (250 ml)
– Sałatka z pomidora, ogórka i oliwy (150 g)
(GLU, GOR, LUB, SEL, SOJ)
– Jajko gotowane 2 szt (120 g)
– Chleb graham (100 g)
(GLU, MLE, JAJ, ORZ, SOJ, SEZ)
– Masło (10 g)
(MLE, LUB, SO2)
– Śledzik w śmietanie z cebulka i porem (150 g)
(GLU, GOR, LUB, MLE, RYB, SEL, SKO, SO2)
– Herbata owocowa bez cukru (250 ml)
Posiłek nocny
– Bułka (80 g)
(GLU, MLE, JAJ, ORZ, SOJ, SEZ)
– Masło (10 g)
(LUB, MLE, SO2)
– Jogurt naturalny (150 g)
(GLU, MLE, ORZ)
– Bułka (80 g)
(GLU, JAJ, MLE, ORZ, SEZ, SOJ)
– Masło (10 g)
(LUB, MLE, SO2)
– Jogurt naturalny (150 g)
(GLU, MLE, ORZ)
– Bułka graham (80 g)
(GLU, JAJ, MLE, ORZ, SEZ, SOJ)
– Masło (10 g)
(LUB, MLE, SO2)
– Jogurt naturalny (150 g)
(GLU, MLE, ORZ)
Kaloryczność
Zdjęcia zdjęcie diety zdjęcie diety
Obiad dnia
Zupa:
Zupa fasolowa (300ml):
(Porcja rosołowa drobiowa, ziemniaki, seler, marchew, pietruszka korzeń, fasola jaś, sól, pieprz)
.
Drugie danie:
– Makaron (200g)
– Sos boloński z mięsem (120g)
(Łopatka b/k, pieczarka świeża, papryka świeża, cebula, koncentrat pomidorowy, olej, sól, pieprz.)
– Kompot (250ml)
(Woda, porzeczka)
– Gruszka (120g)
.
Wartość energetyczna posiłku: 950 kcal, 36g białka, 30g tłuszczy, w tym 5g tłuszczów nasyconych, 138g węglowodanów, w tym 32g cukrów prostych

Dzień 13.11.2025 (czwartek)

 Dieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowa
Śniadanie
– Zacierka na mleku (250 ml)
(GLU, GOR, JAJ, LUB, MLE, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Chleb mieszany (100 g)
(GLU, MLE, JAJ, ORZ, SOJ, SEZ)
– Masło (10 g)
(MLE, LUB, SO2)
– Pasta jajeczna ze szczypiorkiem (60 g)
(GLU, MLE, JAJ, SOJ, SEL, GOR, SEZ, LUB, OZI, SO2)
– Papryka swieża (40 g)
– Herbata z cukrem (250 ml)
– Serek zegar (18 g)
(GOR, MLE, SEL, SO2)
– Zacierka na mleku (250 ml)
(GLU, GOR, JAJ, LUB, MLE, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Chleb mieszany (100 g)
(GLU, MLE, JAJ, ORZ, SOJ, SEZ)
– Masło (10 g)
(MLE, LUB, SO2)
– Pomidor (40 g)
– Herbata bez cukru (250 ml)
– Serek Zegar (40 g)
(GOR, MLE, SEL, SO2)
– Chleb graham (100 g)
(GLU, MLE, JAJ, ORZ, SOJ, SEZ)
– Masło (10 g)
(MLE, LUB, SO2)
– Pasta jajeczna ze szczypiorkiem (60 g)
(GLU, MLE, JAJ, SOJ, SEL, GOR, SEZ, LUB, OZI, SO2)
– Papryka świeża (40 g)
– Herbata bez cukru (250 ml)
II śniadanie 
– Koktail owcowy (150 g)
– Koktail owcowy (150 g)
Obiad
– Kasza gryczana (200 g)
(GLU)
– Wątróbka w sosie (100 g)
(GLU, GOR, LUB, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Surówka z ogórka kiszonego i papryki (140 g)
(GLU, GOR, LUB, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Kompot owocowy (250 ml)
(ORZ, SOJ, SEL, GOR, SEZ, LUB, OZI, SO2)
– Zupa marchwianka (300 ml)
(GLU, GOR, JAJ, LUB, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Wątróbka w sosie (100 g)
(GLU, GOR, LUB, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Kompot owocowy (250 ml)
(ORZ, SOJ, SEL, GOR, SEZ, LUB, OZI, SO2)
– Marchew parowana (140 g)
– Kasza jaglana (200 g)
(GLU)
– Zupa marchwianka (300 ml)
(GLU, GOR, JAJ, LUB, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Kasza gryczana (200 g)
(GLU)
– Wątróbka w sosie (100 g)
(GLU, GOR, LUB, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Marchew parowana (140 g)
– Kompot owocowy (250 ml)
– Zupa marchwianka
Podwieczorek 
– Chleb mieszany (100 g)
(GLU, MLE, JAJ, ORZ, SOJ, SEZ)
– Masło (10 g)
(MLE, LUB, SO2)
– Pasta z ciecierzycy i suszonych pomidorów (60 g)
(GLU, GOR, JAJ, LUB, MLE, OZI, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Chleb graham (100 g)
(GLU, MLE, JAJ, ORZ, SOJ, SEZ)
– Pasta z ciecierzycy i suszonych pomidorów (60 g)
(GLU, GOR, JAJ, LUB, MLE, OZI, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Masło (10 g)
(MLE, LUB, SO2)
Kolacja
– Chleb mieszany (100 g)
(GLU, MLE, JAJ, ORZ, SOJ, SEZ)
– Masło (10 g)
(MLE, LUB, SO2)
– Salceson włoski (60 g)
(GLU, GOR, LUB, OZI, SEL, SEZ, SO2)
– Ogórek konserwowy (50 g)
– Herbata owocowa z cukrem (250 ml)
– Chleb mieszany (100 g)
(GLU, MLE, JAJ, ORZ, SOJ, SEZ)
– Masło (10 g)
(MLE, LUB, SO2)
– Polędwiczanka (40 g)
(GLU, SEL, GOR, SEZ, LUB, OZI, SO2)
– Ogórek świeży (50 g)
– Herbata owocowa bez cukru (250 ml)
– Chleb graham (100 g)
(GLU, MLE, JAJ, ORZ, SOJ, SEZ)
– Salceson włoski (60 g)
(GLU, GOR, LUB, OZI, SEL, SEZ, SO2)
– Ogórek konserwowy (50 g)
– Herbata owocowa bez cukru (250 ml)
Posiłek nocny
– Chleb mieszany (100 g)
(GLU, MLE, JAJ, ORZ, SOJ, SEZ)
– Masło (10 g)
(MLE, LUB, SO2)
– Pomidor (40 g)
– Ser Mozarella (50 g)
(MLE)
– Chleb mieszany (100 g)
(GLU, MLE, JAJ, ORZ, SOJ, SEZ)
– Masło (10 g)
(MLE, LUB, SO2)
– Pomidor (40 g)
– Ser Mozarella Light (50 g)
(MLE)
– Chleb graham (100 g)
(GLU, MLE, JAJ, ORZ, SOJ, SEZ)
– Masło (10 g)
(MLE, LUB, SO2)
– Pomidor (40 g)
– Ser Mozarella (60 g)
(MLE)
Kaloryczność
 
 
 
Zdjęciazdjęcie diety zdjęcie diety
Obiad dnia
Zupa:
Zupa marchwianka (300ml):
(Porcja rosołowa drobiowa, marchew, seler, pietruszka korzeń, śmietana 18%, ryż, sól, pieprz)
.
Drugie danie:
– Kasza gryczana (200g)
– Wątróbka w sosie (100g)
(Wątróbka, olej, sos pieczeniowy ciemny, sól, pieprz)
– Surówka z ogórka kiszonego i papryki (140g)
(Ogórek kiszony, papryka, sól, pieprz, olej)
– Kompot (250ml)
(Woda, maliny, truskawki)
.
Wartość energetyczna posiłku: 850 kcal, 40g białka, 37g tłuszczy, w tym 8g tłuszczów nasyconych, 103g węglowodanów, w tym 16g cukrów prostych

Dzień 12.11.2025 (środa)

 Dieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowa
Śniadanie
– Chleb mieszany (100 g)
(GLU, JAJ, MLE, ORZ, SEZ, SOJ)
– Masło (10 g)
(LUB, MLE, SO2)
– Kasza manna na mleku (250 ml)
– Herbata z cukrem (250 ml)
– Ogórek kiszony (40 g)
(GOR, LUB, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Rzodkiewka 2szt (15 g)
– Szynka ogonówka (40 g)
– Chleb mieszany (100 g)
(GLU, JAJ, MLE, ORZ, SEZ, SOJ)
– Masło (10 g)
(LUB, MLE, SO2)
– Ogórek świeży (40 g)
– Szynka chuda (40 g)
(GLU, GOR, LUB, OZI, SEL, SEZ, SO2)
– Herbata bez cukru (250 ml)
– Kasza manna na mleku (250 ml)
– Rzodkiewka 2 szt (15 g)
– Chleb graham (100 g)
(GLU, JAJ, MLE, ORZ, SEZ, SOJ)
– Masło (10 g)
(LUB, MLE, SO2)
– Herbata bez cukru (250 ml)
– Rzodkiewka 2szt (15 g)
– Ogórek kiszony (40 g)
(GOR, LUB, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Szynka ogonówka (40 g)
II śniadanie 
– Jogurt naturalny (150 g)
– Jogurt naturalny (150 g)
Obiad
– Ziemniaki z wody (200 g)
– Udko trybowane w panierce a’la schabowy (100 g)
(GLU, GOR, LUB, MLE, OZI, SEL, SEZ, SOJ)
– surówka z kapusty pekińskiej (140 g)
(GLU, GOR, LUB, MLE, SEL, SO2)
– Kompot owocowy (250 ml)
– Pomarańcza (100 g)
– Zupa pomidorowa z makaronem (300 ml)
(GLU, GOR, JAJ, LUB, MLE, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Ziemniaki z wody (200 g)
– Udko gotowane (100 g)
(GOR, LUB, OZI, SEL, SEZ, SO2)
– Kompot owocowy (250 ml)
– Jabłko (100 g)
– Zupa pomidorowa z makaronem (300 ml)
(GLU, GOR, JAJ, LUB, MLE, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– warzywa parowane
(GLU, GOR, LUB, OZI, ORZ, SEZ, SOJ, SO2)
– Ziemniaki z wody (200 g)
– Udko gotowane (100 g)
(GOR, LUB, OZI, SEL, SEZ, SO2)
– Kompot owocowy (250 ml)
– Jabłko (100 g)
– surówka z kapusty pekińskiej (140 g)
(GLU, GOR, LUB, MLE, SEL, SO2)
– Zupa pomidorowa z makaronem (300 ml)
(GLU, GOR, JAJ, LUB, MLE, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
Podwieczorek 
– Chleb mieszany (35 g)
(GLU, JAJ, MLE, ORZ, SEZ, SOJ)
– Serek Haga (18 g)
(GOR, MLE, SEL, SO2)
– Masło (10 g)
(LUB, MLE, SO2)
– Chleb graham (35 g)
(GLU, JAJ, MLE, ORZ, SEZ, SOJ)
– Serek tartare (18 g)
(GOR, MLE, SEL, SO2)
– Masło (10 g)
(LUB, MLE, SO2)
Kolacja
– Chleb mieszany (100 g)
(GLU, JAJ, MLE, ORZ, SEZ, SOJ)
– Masło (10 g)
(LUB, MLE, SO2)
– Salceson włoski (60 g)
– Ogórek konserwowy (50 g)
– Herbata owocowa z cukrem (250 ml)
– Sałatka ryżowa z kolorowymi warzywami i kukurydzą (250 g)
– Kawa inka (200 ml)
(GLU, MLE)
– Kawa inka (200 ml)
(GLU, MLE)
– Sałatka z brązowym ryżem, kolorowymi warzywami i kukurydzą (250 g)
Posiłek nocny
– Chleb mieszany (60 g)
(GLU, JAJ, MLE, ORZ, SEZ, SOJ)
– Masło (10 g)
(LUB, MLE, SO2)
– Polędwica drobiowa (40 g)
– Chleb mieszany (60 g)
(GLU, JAJ, MLE, ORZ, SEZ, SOJ)
– Masło (10 g)
(LUB, MLE, SO2)
– Polędwica drobiowa (40 g)
– Chleb graham (60 g)
(GLU, JAJ, MLE, ORZ, SEZ, SOJ)
– Masło (10 g)
(LUB, MLE, SO2)
– Polędwica drobiowa (40 g)
Kaloryczność
 
 
 
Zdjęciazdjęcie dietyzdjęcie diety 
Obiad dnia
Zupa:
Zupa pomidorowa z makaronem (300ml):
(Porcja rosołowa drobiowa, makaron, seler, pietruszka korzeń, marchew, śmietana 18%, sól, pieprz)
.
Drugie danie:
– Ziemniaki z wody (200g)
– Udko trybowane w panierce a’la schabowy (100g)
(Noga trybowana b/s, bułka tarta, jajko, olej, sól, pieprz)
– Surówka z kapusty pekińskiej (140g)
(Kapusta pekińska, natka pietruszki, olej, sól, pieprz)
– Kompot (250ml)
(Woda, maliny, gruszka)
.
Wartość energetyczna posiłku: 815 kcal, 32g białka, 30g tłuszczy, w tym 8g tłuszczów nasyconych, 102g węglowodanów, w tym 14g cukrów prostych
.
.
.
Zupa:
Zupa marchwianka (300ml):
(Porcja rosołowa drobiowa, ziemniaki, seler, pietruszka, korzeń, marchew, szczaw, śmietana 18%, sól, pieprz)
.
Drugie danie:
– Ziemniaki z wody (200g)
– Udko trybowane w panierce a’la schabowy (100g)
(Noga trybowana b/s, bułka tarta, jajko, olej, sól, pieprz)
– Surówka z sałaty ze śmietaną (140g)
(Sałata lodowa, śmietana 18%, sól, pieprz.)
– Kompot (250ml)
(Woda, maliny, gruszka)
.
Wartość energetyczna posiłku: 815 kcal, 32g białka, 30g tłuszczy, w tym 8g tłuszczów nasyconych, 102g węglowodanów, w tym 14g cukrów prostych
.
Zupa:
Zupa marchwianka (300ml):
(Porcja rosołowa drobiowa, ziemniaki, seler, pietruszka, korzeń, marchew, szczaw, śmietana 18%, sól, pieprz)
.
Drugie danie:
– Ziemniaki z wody (200g)
– Udko trybowane w panierce a’la schabowy (100g)
(Noga trybowana b/s, bułka tarta, jajko, olej, sól, pieprz)
– Surówka z sałaty ze śmietaną (140g)
(Sałata lodowa, śmietana 18%, sól, pieprz.)
– Kompot (250ml)
(Woda, maliny, gruszka)
.
Wartość energetyczna posiłku: 815 kcal, 32g białka, 30g tłuszczy, w tym 8g tłuszczów nasyconych, 102g węglowodanów, w tym 14g cukrów prostych

Dzień 11.11.2025 (wtorek)

 Dieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowa
Śniadanie
– Płatki owsiane na mleku (250 ml)
(GLU, MLE, OZI, ORZ, SEZ, SOJ)
– Chleb mieszany (100 g)
(GLU, JAJ, MLE, ORZ, SEZ, SOJ)
– Masło (10 g)
(LUB, MLE, SO2)
– Polędwiczanka (40 g)
(GLU, GOR, LUB, OZI, SEL, SEZ, SO2)
– Pomidor (40 g)
– Ogórek świeży (40 g)
– Herbata owocowa z cukrem (250 ml)
– Ser Mozarella (50 g)
(MLE)
– Płatki owsiane na mleku (250 ml)
(GLU, MLE, OZI, ORZ, SEZ, SOJ)
– Chleb mieszany (100 g)
(GLU, JAJ, MLE, ORZ, SEZ, SOJ)
– Masło (10 g)
(LUB, MLE, SO2)
– Polędwiczanka (40 g)
(GLU, GOR, LUB, OZI, SEL, SEZ, SO2)
– Ogórek świeży (40 g)
– Pomidor (40 g)
– Herbata owocowa bez cukru (250 ml)
– Ser Mozarella (40 g)
(MLE)
– Chleb graham (100 g)
(GLU, JAJ, MLE, ORZ, SEZ, SOJ)
– Masło (10 g)
(LUB, MLE, SO2)
– Polędwiczanka (40 g)
(GLU, GOR, LUB, OZI, SEL, SEZ, SO2)
– Pomidor (40 g)
– Ogórek świeży (40 g)
– Herbata owocowa bez cukru (250 ml)
– Ser Mozarella (40 g)
(MLE)
II śniadanie 
– Jabłko parowane (150 g)
– Grapefruit (150 g)
Obiad
– Ziemniaki z wody (200 g)
– Zraz wieprzowy w sosie (100 g)
(GLU, GOR, LUB, MLE, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Surówka z czerwonej kapusty (140 g)
(GOR, JAJ, LUB, MLE, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Kompot owocowy (250 ml)
– Zupa krem brokułowa z grzankami (300 ml)
(GLU, GOR, LUB, MLE, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Ziemniaki z wody (200 g)
– Zraz wieprzowy w sosie (100 g)
(GLU, GOR, LUB, MLE, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Marchew parowana (140 g)
– Zupa krem brokułowa z grzankami (300 ml)
(GLU, GOR, LUB, MLE, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Ziemniaki z wody (200 g)
– Zraz wieprzowy w sosie (100 g)
(GLU, GOR, LUB, MLE, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Surówka z czerwonej kapusty (140 g)
(GOR, JAJ, LUB, MLE, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Kompot owocowy (250 ml)
– Zupa krem brokułowa z grzankami (300 ml)
(GLU, GOR, LUB, MLE, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
Podwieczorek 
– Chleb mieszany (35 g)
(GLU, JAJ, MLE, ORZ, SEZ, SOJ)
– Polędwica drobiowa (30 g)
– Masło (10 g)
(LUB, MLE, SO2)
– Chleb graham (35 g)
(GLU, JAJ, MLE, ORZ, SEZ, SOJ)
– Polędwica drobiowa (30 g)
– Masło (10 g)
(LUB, MLE, SO2)
Kolacja
– Chleb mieszany (100 g)
(GLU, JAJ, MLE, ORZ, SEZ, SOJ)
– Masło (10 g)
(LUB, MLE, SO2)
– Papryka świeża (50 g)
– Herbata z cukrem (250 ml)
– Serek Haga (18 g)
(GOR, MLE, SEL, SO2)
– Pałka z kurczaka (150 g)
(GLU, JAJ, MLE, SEL, SOJ)
– Chleb mieszany (100 g)
(GLU, JAJ, MLE, ORZ, SEZ, SOJ)
– Masło (10 g)
(LUB, MLE, SO2)
– Szynka chuda (40 g)
(GLU, GOR, LUB, OZI, SEL, SEZ, SO2)
– Pomidor (50 g)
– Herbata bez cukru (250 ml)
– Chleb graham (100 g)
(GLU, JAJ, MLE, ORZ, SEZ, SOJ)
– Masło (10 g)
(LUB, MLE, SO2)
– Pasta chrzanowo – twarogowa (60 g)
(GLU, GOR, LUB, MLE, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Szynka chuda (50 g)
(GLU, GOR, LUB, OZI, SEL, SEZ, SO2)
– Papryka świeża (50 g)
– Herbata bez cukru (250 ml)
Posiłek nocny
– Chałka (80 g)
– Masło (10 g)
(LUB, MLE, SO2)
– Miód (20 g)
– Chałka (80 g)
– Masło (10 g)
(LUB, MLE, SO2)
– Miód (20 g)
– Jogurt naturalny (150 g)
(GLU, MLE, ORZ)
Kaloryczność
 
 
 
Obiad dnia
Zupa:
Krem brokułowa z grzankami (300ml):
(Porcja rosołowa drobiowa, ziemniaki, brokuł, marchew, seler, pietruszka korzeń, śmietana 18%, sól, pieprz.)
.
Drugie danie:
Ziemniaki (200g)
Zraz wieprzowy w sosie (100g)
(Schab, sos pieczeniowy jasny, olej, sól, piperz)
Surówka z czerwonej kapusty (140g)
Kompot owocowy (250ml)
(Woda, truskawki, maliny)
.
Wartość energetyczna posiłku: 740 kcal, 42g białka, 25g tłuszczy, w tym 4g tłuszczów nasyconych, 103g węglowodanów, w tym 30g cukrów prostych

Dzień 10.11.2025 (poniedziałek)

 Dieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowa
Śniadanie
– Ryż na mleku (250 ml)
(MLE, OZI, SEZ, SOJ, SO2)
– Chleb mieszany (100 g)
(GLU, JAJ, MLE, ORZ, SEZ, SOJ)
– Masło (10 g)
– (LUB, MLE, SO2)
– Pasta rybna z twarogiem (60 g)
(GLU, GOR, JAJ, LUB, MIE, MLE, OZI, ORZ, RYB, SEL, SEZ, SKO, SOJ, SO2)
– Serek Haga (18 g)
(GOR, MLE, SEL, SO2)
– Patison (40 g)
(GOR, LUB, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Herebata owocowa z cukrem (250 ml)
– Ryż na mleku (250 ml)
(MLE, OZI, SEZ, SOJ, SO2)
– Chleb mieszany (100 g)
(GLU, JAJ, MLE, ORZ, SEZ, SOJ)
– Masło (10 g)
(LUB, MLE, SO2)
– Twarożek (60 g)
(GLU, GOR, LUB, MLE, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Serek Haga (18 g)
(GOR, MLE, SEL, SO2)
– Patison (40 g)
(GOR, LUB, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Herebata owocowa bez cukru (250 ml)
– Chleb graham (100 g)
(GLU, JAJ, MLE, ORZ, SEZ, SOJ)
– Masło (10 g)
(LUB, MLE, SO2)
– Pasta rybna z twarogiem (60 g)
(GLU, GOR, JAJ, LUB, MIE, MLE, OZI, ORZ, RYB, SEL, SEZ, SKO, SOJ, SO2)
– Patison (40 g)
(GOR, LUB, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Herebata owocowa bez cukru (250 ml)
II śniadanie 
– Kiwi (80 g)
– Kiwi (80 g)
Obiad
– Zupa grochowa (300 ml)
(GLU, GOR, JAJ, LUB, MLE, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Kasza jęczmienna (200 g)
(GLU)
– Gulasz Segetyński (150 g)
(GLU, GOR, LUB, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Fasolka szparagowa (140 g)
(GLU, GOR, JAJ, SEL, SOJ)
– Kompot owocowy (250 ml)
(GOR, LUB, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Zupa barszcz czerwony (300 ml)
(GLU, GOR, LUB, MLE, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Kasza jęczmienna (200 g)
(GLU)
– Gulasz drobiowy łagodny (180 g)
(GLU, GOR, LUB, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Fasolka szparagowa (140 g)
(GLU, GOR, JAJ, SEL, SOJ)
– Kompot owocowy (250 ml)
(GOR, LUB, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Zupa barszcz czerwony (300 ml)
(GLU, GOR, LUB, MLE, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Kasza jęczmienna (200 g)
(GLU)
– Gulasz Segetyński (150 g)
(GLU, GOR, LUB, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Fasolka szparagowa (140 g)
(GLU, GOR, JAJ, SEL, SOJ)
– Kompot owocowy (250 ml)
(GOR, LUB, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
Podwieczorek 
– Chleb mieszany (100 g)
(GLU, JAJ, MLE, ORZ, SEZ, SOJ)
– Jajko (60 g)
(JAJ)
– Masło (10 g)
(LUB, MLE, SO2)
– Chleb graham (100 g)
(GLU, JAJ, MLE, ORZ, SEZ, SOJ)
– Jajko (60 g)
(JAJ)
– Masło (10 g)
(LUB, MLE, SO2)
Kolacja
– Naleśniki z jabłkiem (80 g)
(GLU, GOR, JAJ, LUB, MLE, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Chleb mieszany (100 g)
(GLU, JAJ, MLE, ORZ, SEZ, SOJ)
– Masło (10 g)
(LUB, MLE, SO2)
– Sałatka z ogórka, papryki, sałaty lodowej (60 g)
(GLU, GOR, LUB, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Herbata z cukrem (250 ml)
– Naleśniki z jabłkiem (160 g)
(GLU, GOR, JAJ, LUB, MLE, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Herebata bez cukru (250 ml)
– Chleb graham (100 g)
(GLU, JAJ, MLE, ORZ, SEZ, SOJ)
– Masło (10 g)
(LUB, MLE, SO2)
– Pasta z wędliny z dodatkiem zieleniny (30 g)
(GLU, GOR, JAJ, LUB, MLE, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Sałatka z ogórka, papryki, sałaty lodowej (60 g)
(GLU, GOR, LUB, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Herebata bez cukru (250 ml)
Posiłek nocny
– Bułka (80 g)
(GLU, JAJ, MLE, ORZ, SEZ, SOJ)
– Masło (10 g)
(LUB, MLE, SO2)
– Serek wiejski (80 g)
(GOR, MLE, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Bułka (80 g)
(GLU, JAJ, MLE, ORZ, SEZ, SOJ)
– Masło (10 g)
(LUB, MLE, SO2)
– Serek Wiejski (80 g)
(GOR, MLE, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
– Bułka graham (80 g)
(GLU, JAJ, MLE, ORZ, SEZ, SOJ)
– Masło (10 g)
(LUB, MLE, SO2)
– Serek Wiejski (80 g)
(GOR, MLE, OZI, ORZ, SEL, SEZ, SOJ, SO2)
Kaloryczność
 
 
 
Zdjęcia zdjęcie dietyzdjęcie diety
Obiad dnia
Zupa:
Zupa grochowa (300ml):
(Porcja rosołowa drobiowa, ziemniaki, groch łuskany, seler, marchew, pietruszka korzeń, śmietana 18%, mąka ziemniaczana, sól, pieprz)
.
Drugie danie:
Gulasz segetyński (150g)
(Łopatka b/ko, włoszczyzna, sos pieczeniowy jasny, olej, sól, pieprz)
Kasza jęczmienna (200g)
Kompot owocowy (250ml)
(Woda, truskawki, maliny, cukier)
.
Wartość energetyczna posiłku: 910 kcal, 42g białka, 15g tłuszczy, w tym 4,5g tłuszczów nasyconych, 121g węglowodanów, w tym 20g cukrów prostych