Posiłki 03.02.2024 (sobota)

Dieta ogólnaDieta cukrzycowaDieta lekkostrawna:
Śniadanie:

Zacierka na mleku 300ml (GLU, JAJ, OZI, SOJ, MLE, ORZ, SEL, GOR, SEZ, S02, ŁUB ), Chleb mieszany 100g (GLU, JAJ, SOJ, MLE, ORZ, SEZ ), Masło 10g (MLE, S02, ŁUB), Schab z kotła 60g (GLU, OZI, SEL, GOR, SEZ, S02, ŁUB ), Ser camembert 60g (GLU, OZI, SOJ, MLE, ORZ, GOR, SEZ, S02, ŁUB ), Pomidor 50g , Ogórek świeży 50g , Herbata z
cukrem 250ml ,
Śniadanie:

Chleb graham 100g (GLU, JAJ, SOJ, MLE, ORZ, SEZ ), Masło 10g (MLE, S02, ŁUB), Schab z kotła 60g (GLU, OZI, SEL, GOR, SEZ, S02, ŁUB ), Ser camembert 60g (GLU, OZI, SOJ, MLE, ORZ, GOR, SEZ, S02, ŁUB ), Ogórek świeży 50g , Pomidor 50g , Herbata b/cukru 250ml
Śniadanie:

Zacierka na mleku 300ml (GLU, JAJ, OZI, SOJ, MLE, ORZ, SEL, GOR, SEZ, S02, ŁUB ), Chleb mieszany 100g (GLU, JAJ, SOJ, MLE, ORZ, SEZ ), Masło 10g (MLE, S02, ŁUB), Schab z kotła 60g (GLU, OZI, SEL, GOR, SEZ, S02, ŁUB ), Serek tartare 1 szt 18g ( MLE, SEL, GOR, S02), Serek Haga 1 szt 18g ( MLE, S02), Ogórek świeży 50g , Pomidor 50g ,
Herbata b/cukru 250ml
II śniadanie:
Smoothie jabłkowe 150g 150g ( GLU, OZI, SOJ, SEL, GOR, SEZ, S02 ),
II śniadanie:
Smoothie jabłkowe 150g 150g ( GLU, OZI, SOJ, SEL, GOR, SEZ, S02 ),
Obiad:

Zupa krupnik 300ml (GLU, OZI, SOJ, ORZ, SEL, GOR, SEZ, S02, ŁUB ), Makaron 200g 200g (GLU, JAJ, OZI, SOJ, ORZ, SEL, GOR, SEZ, S02, ŁUB ), Sos śmietanowy ze szpinakiem 120g (GLU, JAJ, OZI, SOJ, MLE, ORZ, SEL, GOR, SEZ, S02, ŁUB, MCK ), kompot owocowy 250ml (OZI, SOJ, ORZ, SEL, GOR, SEZ, S02, ŁUB ), Drożdżówka 80g (GLU, JAJ, MLE),
Obiad:

Zupa krupnik 300ml (GLU, OZI, SOJ, ORZ, SEL, GOR, SEZ, S02, ŁUB ), Makaron 200g 200g (GLU, JAJ, OZI, SOJ, ORZ, SEL, GOR, SEZ, S02, ŁUB ), Sos śmietanowy ze szpinakiem 120g (GLU, JAJ, OZI, SOJ, MLE, ORZ, SEL, GOR, SEZ, S02, ŁUB, MCK ), kompot owocowy 250ml (OZI, SOJ, ORZ, SEL, GOR, SEZ, S02, ŁUB ), Drożdżówka 80g (GLU, JAJ, MLE),
Obiad:

Zupa krupnik 300ml (GLU, OZI, SOJ, ORZ, SEL, GOR, SEZ, S02, ŁUB ), Makaron 200g 200g (GLU, JAJ, OZI, SOJ, ORZ, SEL, GOR, SEZ, S02, ŁUB ), Sos śmietanowy ze szpinakiem 120g (GLU, JAJ, OZI, SOJ, MLE, ORZ, SEL, GOR, SEZ, S02, ŁUB, MCK ), kompot owocowy 250ml (OZI, SOJ, ORZ, SEL, GOR, SEZ, S02, ŁUB ), Drożdżówka 80g (GLU, JAJ, MLE),
Podwieczorek:

Chleb graham 35g (GLU, JAJ, SOJ, MLE, ORZ, SEZ ), Pasta z wędliny z dodatkiem zieleniny 30g (GLU, JAJ, OZI, SOJ, MLE, ORZ, SEL, GOR, SEZ, S02, ŁUB ),
Podwieczorek:

Chleb mieszany 35g (GLU, JAJ, SOJ, MLE, ORZ, SEZ ), Pasta z wędliny z dodatkiem zieleniny 30g (GLU, JAJ, OZI, SOJ, MLE, ORZ, SEL, GOR, SEZ, S02, ŁUB )
Kolacja:

Chleb mieszany 100g (GLU, JAJ, SOJ, MLE, ORZ, SEZ ), Masło 10g (MLE, S02, ŁUB), Gulasz drobiowy z warzywami 180g ( GLU, JAJ, OZI, SOJ, MLE, ORZ, SEL, GOR, SEZ, S02, ŁUB), Herbata z cukrem i cytryną 250ml ( S02, ŁUB),
Kolacja:

Chleb graham 100g (GLU, JAJ, SOJ, MLE, ORZ, SEZ ), Masło 10g (MLE, S02, ŁUB), Gulasz wieprzowy z warzywami 180g ( GLU, JAJ, OZI, SOJ, MLE, ORZ, SEL, GOR, SEZ, S02, ŁUB ), Herbata z cytryną 250ml ( S02, ŁUB)
Kolacja:
Chleb mieszany 100g (GLU, JAJ, SOJ, MLE, ORZ, SEZ ), Masło 10g (MLE, S02, ŁUB), Filecik drobiowy 40g (GLU, OZI, SEL, GOR, SEZ, S02, ŁUB ), Ryż z mixem parowanych warzyw 150g (OZI, SEL, GOR, SEZ, S02, ŁUB ), Herbata z cytryną 250ml ( S02, ŁUB),
Posiłek nocny
Bułka 80g, masło 10g, kabanos 40g- 1 szt
Posiłek nocny
Bułka graham 80g, masło 10g, kabanos 40g - 1 szt
Posiłek nocny
Bułka 80g, masło 10g, kabanos 40g- 1 szt
Wartość energetyczna:
1169/2011[kcal]: 2180.20 kcal;

Białko ogółem: 100.74g; Tłuszcz: 69.53 g; Węglowodany ogółem: 297.02 g; Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem: 36.68 g; Błonnik pokarmowy: 22.80 g; Sól: 4.99 g; suma cukrów prostych: 53.36 g
Wartość energetyczna:
1169/2011[kcal]: 2170.41 kcal;

Białko ogółem: 97.82 g; Tłuszcz: 66.94 g; Węglowodany ogółem: 305.35 g; Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem: 32.77 g; Błonnik pokarmowy: 27.12 g; Sól: 5.41 g; suma cukrów prostych: 65.01 g;
Wartość energetyczna:
1169/2011[kcal]: 2403.86 kcal;

Białko ogółem: 86.56 g; Tłuszcz: 64.14 g; Węglowodany ogółem: 382.16 g; Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem: 27.14 g; Błonnik pokarmowy: 29.94 g; Sól: 4.68 g; suma cukrów prostych: 77.82 g

Szczegóły o obiedzie dnia:

 

Składniki:
Zupa krupnik 300ml

(kości wp, kasza jęczmienna mazurska, marchew, seler, pietruszka, ziele angielskie, sól, pieprz, liść laurowy),

Drugie danie:

makaron 200g, sos śmietanowo-szpinakowy 120g( szpinak, śmietana, ser tarty, sól, pieprz, czosnek), kompot owocowy 250ml ( woda, wiśnia, agrest, porzeczka, cukier), drożdżówka z jabłkiem

Wartość energetyczna posiłku: 800/700 kcal, 36g/36g białka, 12g/10g tłuszczu w tym 3g tł. nasyconych, 140g/130g węglowodanów w tym 19g cukrów prostych.

Alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i pochodne, jaja, orzechy, sezam i pochodne, gorczyca i pochodne, seler, dwutlenek siarki, łubin i pochodne,

Świeżość posiłku ★★★★★

Temperatura posiłku ★★★★★

Zapach posiłku ★★★★★

Wygląd posiłku ★★★★★

Konsystencja posiłku ★★★★★

ul. Chopina 29, 78-200 Białogard

E-mail Sekreteriatu Zarządu

E-mail Sekreteriatu Zarządu

sekretariat@szpitalbialogard.pl

Translate »
Skip to content