Posiłki 09.11.2023 (czwartek)

Dieta ogólnaDieta cukrzycowaDieta lekkostrawna:
Śniadanie:

Platki owsiane na mleku 300ml ( GLU, OZI, SOJ, MLE, ORZ, SEZ ), Chleb mieszany 100g (GLU, JAJ, SOJ, MLE, ORZ, SEZ ), Masło 10g (MLE, S02, ŁUB), Pasta jajeczna ze szyczypiorkiem 60g (JAJ, OZI, SOJ, MLE, ORZ, SEL, GOR, SEZ, S02, ŁUB ), Filecik drobiowy 60g (GLU, OZI, SEL, GOR, SEZ, S02, ŁUB ), Patison 40g (OZI, SOJ, ORZ, SEL, GOR, SEZ, S02, ŁUB ), Herbata z cukrem 250ml
Śniadanie:

Chleb graham 100g (GLU, JAJ, SOJ, MLE, ORZ, SEZ ), Masło 10g (MLE, S02, ŁUB), Pasta jajeczna ze szyczypiorkiem 60g ( JAJ, OZI, SOJ, MLE, ORZ, SEL, GOR, SEZ, S02, ŁUB ), Filecik drobiowy 60g (GLU, OZI, SEL, GOR, SEZ, S02, ŁUB ), Patison 40g (OZI, SOJ, ORZ, SEL, GOR, SEZ, S02, ŁUB ), Herbata b/cukru 250ml ,
Śniadanie:

Platki owsiane na mleku 300ml ( GLU, OZI, SOJ, MLE, ORZ, SEZ ), Chleb mieszany 100g (GLU, JAJ, SOJ, MLE, ORZ, SEZ ), Masło 10g (MLE, S02, ŁUB), Pasta jajeczna ze szyczypiorkiem 60g (JAJ, OZI, SOJ, MLE, ORZ, SEL, GOR, SEZ, S02, ŁUB ), Filecik drobiowy 60g (GLU, OZI, SEL, GOR, SEZ, S02, ŁUB ), Patison 40g (OZI, SOJ, ORZ, SEL, GOR, SEZ, S02, ŁUB ), Herbata b/cukru 250ml
II śniadanie:
Budyń 150g (MLE)
II śniadanie:
Budyń 150g (MLE)
Obiad:

Zupa kapuśniak 300ml (GLU, OZI, SOJ, MLE, ORZ, SEL, GOR, SEZ, S02, ŁUB ), Ziemniaki z wody 200g , Szynka wp w sosie musztardowym 120g ( GLU, OZI, SOJ, MLE, ORZ, SEL, GOR, SEZ, S02, ŁUB), Mizeria 80g (GLU, MLE, SEL, GOR, S02, ŁUB ), MIeszanka 3 składnikowa (marchew, kalafior, brokuł) 80g ( SEL, GOR, SEZ, S02, ŁUB ), kompot owocowy 250ml (OZI, SOJ, ORZ, SEL, GOR, SEZ, S02, ŁUB ), Sok wielowarzywny Dawtona 330ml
Obiad:

Zupa kapuśniak 300ml (GLU, OZI, SOJ, MLE, ORZ, SEL, GOR, SEZ, S02, ŁUB ), Ziemniaki z wody 200g , Szynka wp w sosie musztardowym 120g ( GLU, OZI, SOJ, MLE, ORZ, SEL, GOR, SEZ, S02, ŁUB), Mizeria 80g (GLU, MLE, SEL, GOR, S02, ŁUB ), Mieszanka 3 składnikowa (marchew, kalafior, brokuł) 80g ( SEL, GOR, SEZ, S02, ŁUB ), kompot owocowy 250ml (OZI, SOJ, ORZ, SEL, GOR, SEZ, S02, ŁUB ), Sok wielowarzywny Dawtona 330ml ,
Obiad:

Zupa marchwianka 300ml (GLU, JAJ, OZI, SOJ, MLE, ORZ, SEL, GOR, SEZ, S02, ŁUB ), Ziemniaki z wody 200g , Szynka wp gotowana w delikatnym sosie 120g ( GLU, OZI, SOJ, MLE, ORZ, SEL, GOR, SEZ, S02, ŁUB ), MIeszanka 3 składnikowa (marchew, kalafior, brokuł) 120g (SEL, GOR, SEZ, S02, ŁUB ), kompot owocowy 250ml ( OZI, SOJ, ORZ, SEL, GOR, SEZ, S02, ŁUB ), Sok wielowarzywny Dawtona 330ml
Podwieczorek:

Chleb graham 35g (GLU, JAJ, SOJ, MLE, ORZ, SEZ ), Polędwiczanka 30g (GLU, OZI, SEL, GOR, SEZ, S02, ŁUB),
Podwieczorek:

Chleb mieszany 35g (GLU, JAJ, SOJ, MLE, ORZ, SEZ ), Polędwiczanka 30g (GLU, OZI, SEL, GOR, SEZ, S02, ŁUB ),
Kolacja:

Chleb mieszany 100g (GLU, JAJ, SOJ, MLE, ORZ, SEZ ), Masło 10g (MLE, S02, ŁUB), Kaszanka z cebulą 150g ( GLU, SOJ, MLE, SEL, GOR ), Papryka konserwowa 50g , Herbata owocowa z cukrem 250ml
Kolacja:

Chleb graham 100g (GLU, JAJ, SOJ, MLE, ORZ, SEZ ), Masło 10g (MLE, S02, ŁUB), Kaszanka z cebulą 150g ( GLU, SOJ, MLE, SEL, GOR ), Papryka konserwowa 50g , Herbata owocowa b/cukru 250ml ,
Kolacja:
Chleb mieszany 100g (GLU, JAJ, SOJ, MLE, ORZ, SEZ ), Masło 10g (MLE, S02, ŁUB), Polędwica drobiowa 60g (GLU, OZI, SEL, GOR, SEZ, S02, ŁUB ), Serek wiejski 80g (OZI, SOJ, MLE, ORZ, SEL, GOR, SEZ, S02 ), Ogórek świeży 50g , Herbata owocowa b/cukru 250ml ,
Posiłek nocny
Bułka 80g, masło 10g, serek wiejski 80g - 1 szt
Posiłek nocny
Bułka graham 80g, masło 10g, serek wiejski 80g
Posiłek nocny
Bułka 80g, masło 10g, serek wiejski 80g - 1 szt
Wartość energetyczna:
1169/2011[kcal]: 2380.71 kcal;

Białko ogółem: 126.30g; Tłuszcz: 96.82 g; Węglowodany ogółem: 262.05 g; Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem: 35.40 g; Błonnik pokarmowy: 24.36 g; Sól: 8.60 g; suma cukrów prostych: 77.46 g
Wartość energetyczna:
1169/2011[kcal]: 2343.73 kcal;

Białko ogółem: 129.39g; Tłuszcz: 94.54 g; Węglowodany ogółem: 254.13 g; Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem: 34.60 g; Błonnik pokarmowy: 22.88 g; Sól: 9.24 g; suma cukrów prostych: 71.32 g;
Wartość energetyczna:
1169/2011[kcal]: 2425.83 kcal;

Białko ogółem: 149.42g; Tłuszcz: 85.77 g; Węglowodany ogółem: 274.98 g; Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem: 35.49 g; Błonnik pokarmowy: 23.94 g; Sól: 6.16 g; suma cukrów prostych: 84.80 g;
Obiad dieta ogólna

Szczegóły o obiedzie dnia:

 

Składniki:
Zupa kapuśniak 300ml

(żeberka wp., boczek, kiełbasa, marchew, seler, pietruszka, kapusta kiszona oraz sok z kiszonej kapusty, ziele angielskie, sól, pieprz, liść laurowy)

zupa marchwianka 300ml

(orcja rosołowa drobiowa, marchew, seler, pietruszka, ziele angielskie, sól, pieprz, liść laurowy),

Drugie danie:

ziemniaki 200g, szynka wp 120g (sól, pieprz, papryka słodka, pieprz ziołowy, olej), sos własny ( wywar z szynki, mąka pszenna, masło), mizeria 80g ( ogórki, śmietana, sól, pieprz), miks warzyw parowanych 120/80g, kompot owocowy 250ml ( woda, wiśnia, agrest, porzeczka, cukier), sok dawtona wielowarzywny

Wartość energetyczna posiłku: 650 kcal/600kcal, 36g białka, 12g tłuszczu w tym 3g tł. nasyconych, 100g węglowodanów w tym 12g cukrów prostych.

Alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i pochodne, jaja, orzechy, sezam i pochodne, gorczyca i pochodne, seler, dwutlenek siarki, łubin i pochodne,

Świeżość posiłku ★★★★★

Temperatura posiłku ★★★★★

Zapach posiłku ★★★★★

Wygląd posiłku ★★★★★

Konsystencja posiłku ★★★★★

ul. Chopina 29, 78-200 Białogard

E-mail Sekreteriatu Zarządu

E-mail Sekreteriatu Zarządu

sekretariat@szpitalbialogard.pl

Translate »
Skip to content